Een jongenskamer is pas compleet met een aantal stoere meubels die de sfeer zetten. In plaats van gewone meubels, kun je gaan voor meubels met speciale ontwerpen, gemaakt om een stoere jongenskamer mee in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld een normaal bed vervangen voor een stoerdere variant, zoals een autobed. Is je kind helemaal weg van racen? Dan is een autobed gegarandeerd het gaafste wat je in de jongenskamer kunt zetten. Hieronder lees je over nog twee stoere meubels die je in een jongenskamer kwijt kunt.

Een kast van steigerhout

Wat stoer is, hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak. Wel zijn er bepaalde materialen die over het algemeen een stoere uitstraling kunnen geven aan een ruimte. Steigerhout is zo een materiaal, en wanneer je een kast van dit materiaal in een jongenskamer zet, creƫer je een gave sfeer. Een steigerhouten kast moet zo grof mogelijk zijn, niet alleen in het materiaal, maar ook in het ontwerp. Kies er dus een die bijvoorbeeld niet is afgelakt of is geschilderd, maar ga voor een kast die eruit ziet alsof deze nog niet is afgemaakt.

De ideale hangplek

Een slaapkamer moet natuurlijk ook een plek hebben waar je kind helemaal tot rust kan komen en even kan ontspannen. Het bed biedt deze mogelijkheid ook, maar er gaat niets boven een fijne hangplek voor je kind. Je kunt hiervoor een stoere stoel aanschaffen, bijvoorbeeld in de stijl van ruimtevaart of sport. Wat voor stijl je kiest is natuurlijk sterk afhankelijk van de interesses van je kind, want niet iedere jongen is helemaal weg van sport of ruimtevaart.

Extra tip: denk aan de muren!

Meubels maken een jongenskamer natuurlijk helemaal, maar de muren hebben ook veel invloed op de sfeer in de kamer. Je kunt er dus voor kiezen om bijvoorbeeld een coole muurschildering te laten maken of om posters op te hangen. Het gaafste is om alles in de kamer in dezelfde stijl te laten zijn. Wanneer je dus een gaaf autobed aanschaft, kun je iets met Formule 1 doen op de muren, zoals posters van de personen waarvan je kind fan is. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind!