Elke jaar komen er nieuwe badkamer trends bij. Maar er zijn ook trends die nagenoeg elk jaar blijven. In deze blog gaan we het hebben over blijvende trends voor de badkamer.

Comfort

Hoogwaardige badkamers zijn altijd in behoorlijk decadente bewoordingen beschreven: een oase of een toevluchtsoord. Door het coronavirus werden badkamers in alle maten en stijlen behoorlijk letterlijke toevluchtsoorden voor mensen die op zoek waren naar een goede manier om te ontspannen (of zelfs gewoon extra schoon te worden). Comfort is toen een van de badkamertrends geworden en dat is sinds die tijd altijd zo gebleven.

Organische materialen

Badkamerdesign wordt sinds de jaren 90 steeds ‘groener’. Tegenwoordig gaat dat niet alleen over milieuvriendelijk zijn. Waterbesparende functies en duurzamere materialen zijn de standaard geworden. Dit jaar willen veel huiseigenaren ook een meer zichtbaar natuurlijk gevoel aan hun ruimtes toevoegen. Hardhout, getrommelde steen en warme metalen worden steeds populairder, zowel als accenten als primaire materialen in de badkamer.

Veel huiseigenaren kiezen er zelfs voor om planten in hun badkamer te houden. Alles bij elkaar krijg je een badkamer die weelderig, natuurlijk en uitnodigend is.

Grote douches, grote badkuipen

De trend voor badkuipen is erg duidelijk: een ligbad is een absolute must-have voor een ideaal badkamercomfort. Kleinere vrijstaande acrylkuipen winnen het van modellen met een zeer hoge capaciteit of whirlpools. Iets kleinere kuipen passen in een grotere verscheidenheid aan ruimtes en vereisen geen upgrade van de waterboiler. Zoek naar decoratieve vrijstaande kuipen met platte bodems in plaats van klauwpoten. Je krijgt wat meer ruimte en een modernere uitstraling.

Douchedesign daarentegen is al jaren hetzelfde en zal ook zo blijven: groot, naadloos en barrièrevrij. Inloopdouches met profielloze glazen douchewanden zijn ideaal.

Verwarmde vloeren

Verwarmde vloeren moeten altijd worden geïnstalleerd als onderdeel van een groter project, maar kunnen het comfortniveau van de badkamer aanzienlijk verhogen.

Als je van plan bent om de badkamervloer dit jaar te vervangen, moet je zeker een verwarmde vloer overwegen. Deze luxe functie is niets nieuws, maar het is van een nieuw iets naar een grensverleggende must-have gegaan.

Woon je ergens met koude winters, dan geven vloerverwarming je een flinke boost in comfort. Er zijn een paar verschillende soorten vloerverwarming, maar ze verwarmen allemaal de vloer van onderaf. Dat betekent dat ze vóór de hoofdvloer moeten worden gepland en geïnstalleerd. Het installeren van tegels in steen- of houtlook boven op het verwarmingssysteem geeft je dat extra warmte en organische gevoel, maar met de duurzaamheid en het gemak van schoonmaken die je van porselein verwacht.

Spiegels met achtergrondverlichting en betere verlichting

Verbeterde verlichting is een andere grote comfortfunctie die een hoge plaats heeft ingenomen op de lijst met badkamertrends die zullen blijven. Spiegels met achtergrondverlichting en geïntegreerde kastverlichting zijn twee grote en toch gemakkelijk te verkrijgen producten. Ze maken het gebruik van de badkamer ’s nachts veiliger en gemakkelijker, en spiegels met achtergrondverlichting geven je een nauwkeurige reflectie.

Dat gezegd hebbende, je kan beter verlichting nog verder uitbreiden. Denk bijvoorbeeld eens aan luxe ambiance of sfeerverlichting, zo maak je van jouw badkamer echt een oase van rust en comfort.