Vandaag de dag heeft bijna iedereen een smartphone, en meestal heb je die wel bij de hand. Je kan er niet alleen mee bellen, internetten, fotograferen, maar ook van alles in je huis mee bedienen. Vanuit je leren relaxfauteuil kan je met een bepaalde app op je telefoon van alles bedienen zodat het aangaat of uitgaat, zonder dat je hiervoor hoeft op te staan. Ben je nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt bedienen met je telefoon in een zogenaamd smart-huishouden? Hieronder staan een paar van de voordelen en hoe het werkt.

Verlichting

Op verschillende plekken zijn er lampen te koop die je kunt verbinden met een app op je telefoon. Er zijn verschillende apps beschikbaar om dit te doen. Dit is afhankelijk van het merk van de lamp. Via deze app kun je de lamp aanzetten, dimmen, van kleur veranderen of op tijd en beweging in te stellen. Lampen op afstand bedienen is natuurlijk super handig wanneer je de veiligheid van je huis wilt waarborgen als je op vakantie bent. Door de lichten af en toe op afstand aan te zetten, lijkt het alsof je zelf thuis bent. Zo verklein je het risico dat er ingebroken wordt wanneer je op vakantie bent.

Warmte en verkoeling

Je kunt de thermostaat ook koppelen aan een app. Zo kun je je huis opwarmen nét voordat jij thuiskomt van je werk. Je komt dan altijd in een warm huis aan. Je kunt ook een kachel of een airco direct koppelen aan een app en deze simpelweg aan en uitzetten met je mobiele telefoon. Op deze manier is het makkelijker om energie te besparen.

Alles onder controle

Iedereen is wel eens van huis weggegaan zonder de lichten uit te hebben gedaan. Soms ga je op pad en vraag je je later af of je de lampen wel hebt uitgedaan. In een smart-huishouden zijn de lichten met een app gekoppeld. Je hoeft alleen maar de app te openen om de lichten uit te zetten. Het is zelfs mogelijk om de lampen en andere apparaten die zijn aangesloten via de app te bieden als je op vakantie bent. Hoe ideaal?