Misschien ken je het product al wel en misschien ook wel helemaal niet, een antislipmat. Een antislipmat is voornamelijk bekend als dat deze wordt gebruikt in de badkamer. Alleen wist je dat een antislipmat heel multifunctioneel is. Hierdoor is het niet alleen in de badkamer fijn om te gebruiken. Een antislipmat kan je bij nog veel meer dingen helpen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even verder om te lezen wat er wordt bedoeld

7 manieren hoe je een antislipmat kunt gebruiken

Naast het gebruiken in de badkamer zijn er nog 7 andere manieren hoe je een antislipmat kunt gebruiken. Hieronder lees je de overige manieren. Wellicht weet je zelf nog wel een andere manier om de matten te gebruiken. Ben je nog op zoek naar een antislipmat? Bij de webshop antislipmatkopen.nl vind je een uitgebreid assortiment aan antislipmatten. Zo is er altijd iets te krijgen wat bij je past!

  1. Opstaan uit bed: Ben je slecht ter been of gewoon al wat ouder en is uit bed stappen lastig? Dan is een antislipmat net dat extra beetje grip wat je kunt gebruiken. Hierdoor glijden je voeten namelijk niet weg en kun je gemakkelijk opstaan.
  2. Opstaan vanaf de stoel of bank: Net als bij punt 1 kan een antislipmat ook handig zijn bij het opstaan uit een stoel of bank. Je hebt net wat extra grip en kunt zo gemakkelijk opstaan zonder weg te glijden.
  3. Hond met minder bewegelijke benen: Heb je een hond of ander huisdier welke minder bewegelijk is in de benen? Er kan hierdoor ongemak ontstaan bij het opstaan en lopen over een gladde vloer. Daarom is het goed om hier een antislipmat neer te leggen. Zo kan je huisdier gemakkelijk opstaan en ook makkelijker door het huis heen lopen. Het zal in het begin even wennen zijn voor je huisdier. Begeleid je huisdier daarom de eerste paar keren.
  4. In de speelhoek of kamer van de kinderen: Heb je kinderen en beginnen ze met lopen of zijn ze al volop bewegelijk? Dan is het handig om hier een mat bij in de buurt te leggen. Je kind heeft grip met de eerste stappen en ook tijdens het spelen maakt dit het uitglijden minder gemakkelijk.
  5. Achter in de auto: Je kent het wel na het boodschappen doen schuiven de boodschappen door de auto heen. Dit is super vervelend als je alles netjes geordend in de tassen hebt zitten. Daarom is het aan te raden hier een mat onder te leggen. Hiermee voorkom je dat tassen en losse spullen gaan schuiven en overal belanden.
  6. In de keuken: Om te voorkomen dat je keukenkastjes beschadigen is een antislipmat aan te raden. Hierdoor komt de pan op de mat te staan en kan niet zomaar gaan schuiven. Zo voorkom je beschadigingen in je kast.
  7. In de caravan: Op vakantie met de caravan is natuurlijk superleuk! Alleen wat minder leuk is dat als je aankomt en de spullen door de caravan verspreid liggen. Daarom is het aan te raden een antislipmat in de kasten en eventueel voor de reis op de vloer te leggen. Hiermee voorkom je dat eventuele losse spullen gaan schuiven.

Kun je antislipmatten ook wassen?

Niet alle antislipmatten kunnen gewassen worden. Gelukkig de meeste wel waardoor je de hygiëne goed kunt bewaren. Mocht de antislipmat niet in de wasmachine gewassen kunnen worden dan kun je deze altijd nog met de hand wassen. Doe dit met middelen die niet bijten. Anders heb je namelijk kans dat het materiaal aangetast wordt en niet meer goed werkt. Ook kunnen antislipmatten niet in de droger. Hierdoor kan namelijk ook schade ontstaan aan het materiaal.