Het is zowel voordelig voor jezelf als voor het milieu om over te stappen naar inductie in plaats van gas. Een inductie kookplaat laten inbouwen maakt je keuken een duurzamere plek in je huis en op een inductieplaat kun je ook een stuk makkelijker koken. Bij een inductiekookplaat laten inbouwen komt wel wat kijken en daar willen we je meer over vertellen in dit artikel. Sowieso is het niet zomaar een makkelijk klusje om een inductieplaat te plaatsen in je keuken, dus raden we aan om een professional in te huren die voor jou je nieuwe inductiekookplaat kan plaatsen, zodat jij snel aan de slag kan hiermee.

Dit komt er allemaal kijken bij het inbouwen van een inductiekookplaat

De reden dat we aanraden om een professional de nieuwe inductiekookplaat te laten inbouwen, is omdat er wel wat komt kijken bij de installatie. Ten eerste moet het keukenblad worden aangepast om de inductiekookplaat in te bouwen. Zo kan het zijn dat je keukenblad moet worden bijgesneden of zelfs deels moet worden weggesneden. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de juiste aansluiting die past bij het vermogen dat de kookplaat verbruikt. Hoe hoger het vermogen, hoe specialer de aansluiting wordt. Van een normale stekker tot zelfs een nieuwe of aangepaste meterkast.

Waarom overstappen naar inductie zo voordelig is

Je maakt een goede keuze door over te stappen naar een inductiekookplaat. Niet alleen is dit voordelig voor jezelf, maar ook voor het milieu. Het is namelijk een duurzamere optie en daarom ook milieuvriendelijker. Daarnaast is het voor jezelf voordelig omdat een inductieplaat makkelijk te bedienen is, makkelijk schoon te maken is en minder verbruikt dan een gasstel.  Daarnaast is het ook een veiligere optie en ben je sneller klaar met koken. Twijfel dus niet langer over overstappen naar inductie, want het is beter voor jezelf en voor de wereld.