Je kent het wel, je hebt heerlijk gekookt met je familie, vrienden of voor jezelf. Na een heerlijke maaltijd begin je met de afwas om vervolgens lekker uit te buiken. Dan merk je het opeens, het water loopt slecht weg, je vaatwasser of wasmachine doet raar en er hangt een gekke geur in je huis. Je kan dan concluderen, dat je een verstopping hebt. Dit is verhinderd de normale gang van zaken enorm, en het is belangrijk dat jij een lekker fris ruikend huis hebt om je ding te doen. Daarom is het altijd een goed idee om de beste ontstopper dicht bij de hand te hebben. Door preventief een ontstopper te hebben, voorkom je dat jij wordt verrast door een hardnekkig ontstopping die consistent opbouwt. Het daarom ook verstandig om je leidingen preventief te reinigen van tijd tot tijd, zo voorkom dat je dat een verstopping zich onbewust opbouwt.

De beste ontstopper voor elke situatie

Natuurlijk zijn er naast het verstoppen van jouw keuken nog een heleboel alternatieven ontstoppings mogelijkheden. Zo kan jouw douche putje vol zitten met haar of met verzorgingsproducten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom handig om de juiste ontstopper te hebben voor de situatie. De juiste ontstopper hangt af van het afval dat de verstopping veroorzaakt. In de meeste gevallen heb je een sanitair ontstopper, die kan worden gebruikt voor jouw douche of toilet of een keuken ontstopper, die wordt gebruikt voor jouw keuken afvoer. Zorg er altijd voor dat je een betrouwbare ontstopper haalt, zodat hij jou leiding niet beschadigd.

Mijn ontstopper werkt niet, wat nu?

Het kan voorkomen dat je elke ontstopper hebt geprobeerd, maar je nog steeds problemen hebt met een ontstopping. Je wilt natuurlijk wel van die nare geurtjes af en je wilt weer je normale gang van zaken oppakken. Als dit het geval is, is de beste optie om een specialist in te schakelen. Door middel van een camera inspectie kunnen zij precies bepalen waar de ontstopping plaatsvindt en hoe hardnekkig die is. Daarna gaan zijn met speciale apparatuur aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw verstopping weggaat. Een goede specialist zal hiervoor ook geen vloeren, muren of ander meubilair hoeven af te breken. Dit bespaart je een boel moeite en onkosten.

Ontstoppingen voorkomen

Heb jij helemaal geen zin om geld uit te geven aan een ontstopper en vind jij voorkomen beter dan verzekeren? Dan is de beste optie om zorgvuldig om te gaan met jou leidingen en een eventuele verstopping te voorkomen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een zeefje in jouw gootsteen te plaatsen. Bij het afwassen van borden, glazen of andere kookgereedschap komen nog wel eens etensresten in de afvoer terecht. Dit zorgt voor een ontstopping. Met een simpel zeefje voorkom je dit. Dezelfde techniek kan worden gebruikt voor de douche. Plaats in het doucheputje een filter die voorkomt dat haren zich opstapelen en de douchegoot verstoppen. Maak er ook een gewoonte van om van tijd tot tijd de de afvoer uit te laten spuiten, elke beginnende ontstopping wordt dan gelijk vernietigd.