Ben jij op zoek naar een manier om je woonkamer op een slimme en effectieve manier te verwarmen? Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming omdat je hiermee profiteert van gemak, goede verwarming en energiebesparing. Waar veel mensen kiezen voor vloerverwarming met warm water is het ook mogelijk om voor een alternatief te kiezen: infrarood vloerverwarming. Hier vind je alle voordelen.

Sneller warmte in de ruimte

In de eerste plaats kies je voor een snelle opwarming van de ruimte. Wanneer het koud is wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk warm wordt in huis. Een infrarood vloerverwarming is heel gemakkelijk te bedienen met een draadloze thermostaat. Je kunt ook instellen wanneer de vloerverwarming aangaat en dat deze ‘s nachts automatisch uitschakelt. Hierdoor ben je in staat slim gebruik te maken van de vloerverwarming.

Optimaal comfort en minimaal geluid

Infrarood vloerverwarming zorgt daarnaast ook voor optimaal comfort. Doordat er infraroodmatten onder de vloer worden gelegd, is er sprake van gelijkmatige verspreiding van warmte. Het is daardoor zeer comfortabel om met je blote voeten over de vloer te lopen. Infrarood vloerverwarming is daarnaast ook geluidloos en dit betekent dat je nooit last hebt van borrelende of tikkende radiatoren. Dit is een bijkomend voordeel van een infrarood vloerverwarming.

Voor alle soorten vloeren

Het maakt niet uit wat voor soort vloer je hebt: het is altijd mogelijk om voor infrarood vloerverwarming te kiezen. Er zijn speciale soorten matten verkrijgbaar voor zowel laminaat als PVC en zwevende houten vloeren. Op deze manier ben je altijd in staat om de juiste keuze te maken voor jouw vloer. Het is belangrijk om goed te kijken naar de opties en te ontdekken wat aansluit op jouw vloer. Hier kun je altijd meer informatie over opvragen. Meer weten over je mogelijkheden met infrarood vloerverwarming ? Lees verder op onze website.