Wil je thuis net zulke lekkere koffie zetten als je op een Italiaans terras verwacht? Kies dan ook voor bij jou thuis uit één van de Bezzera espressomachines. Dit merk maakt al sinds 1901 espressomachines en produceert nog altijd met de hand in elkaar gezette apparaten. Dat zegt dus al iets over de kwaliteit. Bovendien komt het merk oorspronkelijk uit Milaan. Je hebt dus absoluut de Italiaanse kwaliteit in huis met zo’n Bezzera espressomachine. De enige vraag is welke van de Bezzera espressomachines bij jou past.

Warmtewisselaar

Welk merk espressomachine je ook zoekt, het is handig om na te denken of je een warmtewisselaar nodig hebt. Dat is één van de handige snufjes die op een espressomachine kan zitten. Een espressomachine heeft doorgaans een stoompijp. Om te stomen is een hogere temperatuur nodig dan om koffie te zetten. De warmtewisselaar zorgt daarom dat er water uit het reservoir naar een aparte boiler gaat voor het stomen. Zo kan de koffie niet verbranden als de stoomfunctie net is gebruikt. Vaak kan je hiermee zelfs tegelijkertijd stomen en koffie zetten. Ideaal voor wie graag een koffie met melk drinkt. 

Verschillende opties

De Bezzera espressomachines hebben verschillende prijzen en uitvoeringen. Een warmtewisselaar is slechts één van de aspecten die je kunt vinden op zo’n espressomachine. Je kunt daarnaast natuurlijk kijken naar de verschillende prijzen, naar de details van het design en naar het formaat. Dat laatste is vooral belangrijk om te bepalen of de espressomachine ook daadwerkelijk in je keuken past. Niet qua look maar qua afmetingen. Houd daar dus ook rekening mee voordat je een espressomachine aanschaft.