Als je al een tijdje met dezelfde keuken werkt, merk je dat er uiteindelijk dingen fout gaan en er misschien zelfs dingen uit elkaar vallen. Dit lijkt op een teken om een nieuwe keuken aan te schaffen en te installeren, maar dit kost tijd en geld. Een nieuwe keuken zorgt ervoor dat je snel duizenden euro’s uitgeeft aan het kopen en monteren van nieuwe onderdelen. Een beter alternatief is je keuken spuiten. Hierbij laat je een specialist kijken wat er allemaal aan jouw keuken gedaan moet worden. Natuurlijk is het eerste plan van actie om je keuken een nieuw kleurtje te geven, maar er kunnen ook er andere dingen besloten worden. Zorg er daarom voor dat je je keuken laat spuiten in plaats van hem helemaal te vervangen!

Hoeveel bespaar je met keuken spuiten?

Een grote vraag die je nu misschien hebt, is hoeveel je nou eigenlijk bespaart als je jouw keuken laat spuiten in plaats van helemaal te vervangen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het vervangen van een keuken meer is dan vervangen. Je moet ook beslissen door wie het wordt gedaan. Als je een team aan vakmensen nieuwe keukenkastjes en een gootsteen laat plaatsen, ben je al heel wat geld kwijt. Niet alleen maar aan de onderdelen, maar ook aan het salaris van deze mensen. Daarom is het handiger om je keuken simpelweg te laten spuiten. Dit kan snel gedaan worden door een specialist, die overigens ook een professionele diagnose kan geven. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld en kun je snel weer aan de slag in je nieuwe keuken.

Wat er precies gedaan kan worden

De eerste stap van het renoveren van jouw keuken is om een foto en de afmetingen van je keuken door te sturen naar een expert. Deze gaat vervolgens aan de slag met het beoordelen van je keuken. Op deze manier krijg je een indruk van wat er allemaal gedaan moet worden. Een nieuw likje verf, de folie op keukenkastjes vervangen of bijvoorbeeld lijmrestjes weghalen. Dit kan al bepaald worden aan de hand van een simpele foto. Er zijn ook online rekentools beschikbaar waarmee je zelf de kosten uit kunt rekenen. De specialist kan vervolgens langskomen om een grondiger rapport te geven en zo kunnen jullie samen beslissen wat er gedaan wordt en hoeveel dit gaat kosten. Zo kan een goede keuken spuiter jou op weg helpen!

Vervang je keuken dus niet!

Nu je dit allemaal weet, klinkt het waarschijnlijk juist raar om je keuken te vervangen. Er is ook een goedkoper en effici├źnter alternatief. Je keuken spuiten kan onwijs snel gedaan worden en wordt altijd voltooid door goed opgeleide vakmensen en een georganiseerde spuiterij. Zo ben je er altijd van verzekerd dat er niks fout zal gaan tijdens het spuiten van je keuken. Daarnaast bespaar je ook duizenden euro’s die je anders had uitgegeven aan het verbouwen van je bestaande keuken. Dus waarom een geheel nieuwe keuken als je jouw eigen, vertrouwde keuken een nieuw bestaan kan geven? Denk er eens goed over na en overweeg of je liever je keuken laat spuiten!