De tijd dat je voor een mooie houtkleurige vloer gedwongen was om een echte houten vloer te leggen is gelukkig allang voorbij. Bij een PVC vloer met een mooie houtprint lijkt het net alsof je een echte houten vloer hebt. Een merk dat zich heeft gespecialiseerd in de natuurlijke kleuren van hout is Ambiant. Dat bedrijf heeft een collectie PVC vloeren met de naam Authentic, bestaande uit meer dan 30 kleuren en profielen. Je kunt kiezen uit vloeren waarin de planken duidelijk zichtbaar zijn, maar ook voor vloeren met een houtkleur, die volledig vlak zijn.

De eigenschappen van PVC

Als je kiest voor een PVC vloer krijg je een vloer met een prachtige uitstraling. Het PVC zorgt ervoor dat contactgeluiden worden gedempt. Vanwege de goede warmtegeleiding is een PVC vloer geschikt om op een vloer met vloerverwarming te leggen. In de meeste gevallen is het bij het leggen niet nodig om gebruik te maken van een ondervloer. Een voorwaarde is, dat er niet te veel oneffenheden onder de PVC vloer zitten. Lichte oneffenheden hoeven niet te worden weggewerkt, want die zijn niet zichtbaar als de vloer eenmaal is gelegd. PVC vloeren zijn watervast.

Tips voor vloeronderhoud

Als je een PVC vloer van Ambiant hebt aangeschaft is er een aantal dingen die helpen om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Aangeraden wordt om op de delen bij een deur een mat te leggen. Die voorkomt dat er harde stukjes zand mee naar binnen worden gelopen. Zand kan de toplaag van een PVC vloer beschadigen. Om dezelfde reden is het nodig om onder de poten van zware meubels zachte glijders te leggen. Het is ook goed om te voorkomen dat zonlicht direct op het vloeroppervlak kan schijnen. De vloer kan daardoor gaan verbleken.