Het merk KitchenAid ontstond in 1919 toen de Hobart Corporation het als dochteronderneming op de markt bracht. De naam komt van de Cuisinart-mengmachine, uitgevonden door William B. Russel. Russel vernoemde het naar de keukentafel van zijn vrouw en noemde het “KitchenAid”, en Hobart Corporation vond de naam gewoon leuk dus veranderden ze de naam van hun nieuwe dochteronderneming in KitchenAid.

In 1921, het eerste jaar van het bestaan van KitchenAid, verkochten ze vijfduizend mixers en sindsdien zijn ze constant blijven stijgen. Vandaag de dag verkoopt KitchenAid meer dan honderd verschillende soorten apparaten voor de keuken, waaronder vaatwassers, koelkasten, fornuizen, magnetrons en nog veel meer. Met producten ontworpen voor zowel professioneel als thuisgebruik, is KitchenAid een nietje geworden in beide keukengebieden.

De producten van KitchenAid zijn verkrijgbaar in twee verschillende series: Professional en Architect Series. De producten uit de Professional Series zijn ontworpen voor commerciƫle instellingen zoals restaurants of andere voedsel gerelateerde bedrijven. Door dit ontwerp bieden deze producten betere prestaties dan hun tegenhangers van andere bedrijven zoals Kenmore of Whirlpool. De Architect-serie is bedoeld voor woningen of kleine bedrijven die apparaten van hoge kwaliteit nodig hebben, maar die niet per se nodig zijn voor grote hoeveelheden voedselbereiding of presentatie op dat moment.

Wat is een keukenmachine nou eigenlijk?

Een keukenmachine is een van de handigste gadgets in jouw keuken. Hij kan bijna alles: versnipperen, hakken en pureren. Door de grote verscheidenheid aan onderdelen (snijmessen, snijschijven, versnipperschijven, enzovoort) kan de keukenmachine een enorme verscheidenheid aan taken aan, zelfs taken die je zich misschien niet had voorgesteld! Daarom hebben we deze lijst met tips voor de beginnende keukenmachinegebruiker samengesteld – om je op de hoogte te brengen van alle manieren waarop een keukenmachine kan worden gebruikt. Het grootste voordeel? Een keukenmachine is sneller dan dingen met de hand doen en heeft de mogelijkheid om grote hoeveelheden voedsel snel te hakken. Een KitchenAid keukenmachine biedt al deze mogelijkheden.