Of je nu thee wilt zetten of kokend water wilt gebruiken voor het koken, een waterkoker is een handig apparaat in het huishouden. Het is niet gek dat het apparaat in keukens vaak wordt gebruikt. Je hebt niet altijd zin en tijd om lang te wachten voordat het water kookt en daar is de waterkoker een uitkomst voor.

Het kan lastig zijn om te bepalen welke waterkoker het best bij je past. Er is immers veel keuze. Om die keuze iets makkelijker te maken zetten we enkele eigenschappen op een rijtje waar je je keuze op zou kunnen baseren. Op het internet kun je bovendien vaak terecht voor gunstige waterkoker aanbiedingen, zo hoef je niet te veel te betalen voor het apparaat.

Functies

Ook al lijkt de waterkoker een eenvoudig product, er zijn wel degelijk onderlinge verschillen in functies waar niet elke waterkoker over beschikt. Sommige waterkokers zitten bijvoorbeeld vast aan een snoer en anderen zijn snoerloos. Ook zijn verschillen in het aantal liter water dat er in het apparaat kan. Bovendien is een kalkfilter en een geluiddempende coating iets dat nog aan het apparaat toegevoegd kan zijn. Of de functie dat je water op een specifieke temperatuur klaar kan maken. Let bovendien op het vermogen van het apparaat.

Design

Welk design van een waterkoker je mooi vindt, is erg persoonlijk. Het materiaal waar de waterkoker van is gemaakt doet vaak al veel met de uitstraling van het apparaat. Zo kan het bijvoorbeeld van plastic of roestvrij staal zijn gemaakt.

Waterkokers zijn er in verschillende kleuren en designs. Van wit tot gekleurd en van retro tot modern. Het is en blijft een persoonlijke voorkeur. Zo zijn sommige mensen gecharmeerd van een Smeg waterkoker en anderen houden meer van een Philips waterkoker.