Je wilt het beste en het snelste internet en daarom ga je internet vergelijken. Je dacht altijd dat je al het beste internet had, maar het blijkt nog beter te kunnen. Blijf nooit jarenlang trouw aan een aanbieder. Je trouwheid wordt namelijk niet beloond. Integendeel zelfs. Bij de overstap naar een nieuwe aanbieder wordt je vaak overspoeld met kortingen en leuke extra’s. Je oude aanbieder zal dit niet snel doen. Het is dus aan te raden om om de paar jaar weer over te stappen naar een andere internetaanbieder. Zo bespaar je geld en blijf je goed op de hoogte van de markt. Doe jezelf plezier en ga internetaanbieder met elkaar vergelijken!

Maak een lijst met voorwaarden

Bij het vergelijken moet je goed bedenken wat je van je internetverbinding verwacht. Hoeveel snelheid heb je nodig, heb je meerdere routers nodig en wil je bijvoorbeeld glasvezel? Verder moet je kijken naar het totaalpakket van een internetaanbieder. Soms heb je alleen internet nodig en denk je dat het beter is om alleen daarvoor een abonnement af te sluiten. In de praktijk is het echter zo dat een gecombineerd pakket (waar televisie en bellen ook bij zitten) vaak goedkoper is. Het is veel handiger om alles te combineren dan aparte contracten af te sluiten bij verschillende providers.

Maak de overstap naar een nieuwe internetaanbieder

Als je weg wilt bij je oude aanbieder moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Pas dan kan je de overstap naar een nieuwe provider met betere voorwaarden maken. Er geldt bijna altijd een opzegtermijn van een maand. Lees dit goed na in de bijlage van je contract. Je kan zelf opzeggen, maar het kan ook zijn dat je nieuwe internetaanbieder dit voor jou doet. Dat is een service die ze meestal verlenen, omdat jij hebt gekozen voor een overstap naar hen.

Sluit je nieuwe abonnement online af

Je hebt alle aanbieders met elkaar hebt vergeleken. Je hebt naar aanleiding van dit onderzoek besloten om de overstap naar een andere aanbieder te maken. Dit kan je tegenwoordig makkelijk online doen. Er zijn verschillende sites die je helpen bij je zoektocht naar het beste internet voor de beste prijs. Je kan alle providers met een aantal muisklikken met elkaar vergelijken. Sorteer op snelheid, prijs en de samenstelling van het pakket. Het kan zijn dat je alleen internet en televisie nodig hebt, maar ook bellen behoort tot de opties. Je kan de overstap naar je nieuwe aanbieder online regelen en krijgt dan een nieuw modem opgestuurd.