We zijn allemaal dol op vogels. Het is vertederend om te zien hoe ze een nest bouwen om daar hun jongen groot te brengen. Maar vogels kunnen ook flink wat overlast veroorzaken. Ze beschadigen je EPDM of bitumen dakbedekking of zorgen voor achtergebleven resten van nesten in de schoorsteen of dakgoot die problemen kunnen geven. Je kunt deze overlast voorkomen door het dakdekkersbedrijf Harderwijk vogelwering te laten aanbrengen. Deze is niet gevaarlijk voor de vogels. Er wordt simpelweg voorkomen dat ze kunnen nestelen op het dak.

Bescherm je dak tegen schade

Sommige vogels zoals kraaien en kauwen nestelen in de schoorsteen. De dakdekker kan vogelwering op de schoorsteen plaatsen om dit te voorkomen. Het gaat om speciale pijpen die de toegang tot de schoorsteen blokkeren. Je kunt nog wel gewoon een houtkachel gebruiken als je dat wilt. Voor de dakgoot kunnen speciale panelen worden gebruikt. Hierdoor kunnen vogels niet meer onder de dakrand komen om daar een nest te bouwen. De panelen zijn niet schadelijk of gevaarlijk voor vogels, ze kunnen er niet in bekneld raken. Als je maatregelen tegen vogeloverlast wilt nemen, doe dit dan bij voorkeur na het broedseizoen. Zo voorkom je dat je broedende vogels verstoort.

Vraag een offerte aan bij Dakwerk

Als je veel overlast ervaart van vogels die broeden op het dak, dan kan hier iets aan worden gedaan. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Dakwerk.nl. Geef aan om wat voor soort woning het gaat en wat voor dakbedekking er op het dak ligt. Als je akkoord gaat met de prijsopgave kan een dakdekker zo snel mogelijk bij je langs komen om vogelwering aan te brengen. Hiermee voorkom je schade aan het dak, overlast van uitwerpselen op het terras en een verstopte dakgoot of regenpijp door achtergebleven restanten van nesten van broedende vogels.